Minusta

Tuuli Latvala

Olen koulutukseltani terveystieteiden maisteri, fysioterapeutti ja koulutettu hieroja. Urheilu- ja ammattitaustani ovat herättäneet kiinnostukseni kehon viestien kuuntelemiseen ja kuulemiseen. Opinnäytetöissäni olen tutkinut kehotietoisuutta ja fysioterapiassa käytettyjen psykofyysisten harjoitteiden vaikutusta stressinhallintaan. Fysioterapeuttina olen työskennellyt pääosin tuki- ja liikuntaelinvaivoista kärsivien parissa. Minulla on myös monipuolinen urheilutausta lähtien seiväshypystä, kamppailulajien kautta aina uppopalloon ja kiipeilyyn saakka.

Sairastuin 12/2020 Covid-19 tautiin ja siitä lähtien olen sairastanut myös long covidia. Blogissani kirjoitankin niin long covidin kuntoutukseen liittyvistä teemoista kuin kehon ja mielen väliseen vuorovaikutukseen liittyvistä teemoista. Olet tervetullut tutustumaan blogiini.

Tutkinnot:

Terveystieteiden maisteri (2020)/Jyväskylän yliopisto/pääaine: fysioterapia, sivuaineet: psykologia ja kasvatustiede

Fysioterapeutti (2012)/Seinäjoen Ammattikorkeakoulu

Koulutettu hieroja (2009)/E-P:n urheiluhierojakoulu

Ylioppilas (2008)/Kuortaneen urheilulukio

Lisäkoulutus:

Tanssi- ja liiketerapian perusteet 4op (2020)/Jyväskylän yliopisto

Suomen urheilufysioterapeuttien kurssit yht. 6op (2013-2015)

Julkaisut:

Latvala, T-M. 2020. Opiskelusta irrottautuminen -mahdoton tehtävä? Nyyti Ry, Mielellä on väliä -blogi.

Latvala, T-M., Häkkinen, A. & Korniloff, K. 2019. Kehotietoisuus kroonisessa masennuksessa. Kuntoutuksen tutkimus- ja kehittämisyhdistys KUTKE Ry.

Paloposki, T-M. 2012. ”On helpompi hengittää” Sovellettujen psykofyysisten harjoitteiden vaikutuksia yksilön fyysiseen toimintakykyyn ja stressinhallintaan. Seinäjoen Ammattikorkeakoulu.